fbpx
Turizam info

Program usavršavanja za poslove sommeliera u enogastronomiji

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji je u svoj projekt cjeloživotnog obrazovanja uvrstio novi program usavršavanja za poslove sommeliera u enogastronomiji.

Program je namijenjen svima koji žele unaprijediti svoje znanje i dodatno se specijalizirati u polju sommelijerstva, a imaju barem dvije godine radnog iskustva u ugostiteljstvu ili završenu školu konobarskog, turističko-hotelijerskog ili agroturističkog usmjerenja.

Polaznici će se tijekom programa upoznati s osnovnom terminologijom, ali i procesima u vinifikaciji mirnih, pjenušavih i likerskih vina, vinskim regijama Hrvatske, kao i prezentaciji i usklađivanju vina s jelom.

Uz to će pod mentorstvom sveučilišnih profesora, ali i renomiranih stručnjaka iz prakse, imati priliku analizirati vina i prepoznati njihove komponente, te steći znanja i kompetencije važne u restoraterstvu poput poslovne komunikacije, marketinga i održavanja higijene radnog mjesta. Program traje 240 sati, od čega je polovica posvećena savladavanju teorijskog dijela, a druga stjecanju praktičnih vještina. fthm.uniri.hr