fbpx
Turizam info

Ryanair kreće s 40% planiranih letova od 1. srpnja

Ryanair je objavio kako od srijede 1. srpnja kreće s 40% letova koji su bili na redovnom rasporedu. Objavljeno je to u trenutku kada je Europa započela s popuštanjem mjera vezanih uz korona virius, a planira se odrađivati oko 1.000 letova dnevno iz Irske i Velike Britanije prema ostatku Europe.

Kako se navodi u priopćenju, cilj je da se obnovi što veći broj linija koje će biti manje frekventne nego što je to uobičajeno. Avioni će letjeti iz zračnih luka Dublin, Cork i Shannon U irskoj, te Londona, Birminghama, Bristola, Glasgowa i Manchestera pri čemu će veliki naglasak biti stavljen na higijenu te zaštitu putnika. Kako bi se život što prije vratio u normalu, iz Ryanaira kažu kako će tijekom ljetnih mjeseci letjeti i prema zemljama poput Italije, Španjolske, Portugala, Francuske i drugih kako bi im pomogli u spašavanju turističke sezone.

Tijekom leta osoblje će nositi maske, toalet će biti dostupan na zahtjev a zapakirana hrana i piće će se moći konuzmirati isključivo na dužim letovima. Prtljaga koju će putnici moći unosisti u kabinu biti će minimalna. Putnici će također biti zamoljeni da tijekom cijelog trajanja leta nose maske, a Ryanair je za njih pripremio i video, u kojem apeliraju da check-in obavljaju isključivo online, da češće peru ruke i održavaju visok nivo higijene, da se kratko zadržavaju na aerodromu, te da koriste tkz. check pointe na kojima će biti moguće izmjeriti temperaturu uz niz drugih uputa za što sigurniji let.

U sve zrakoplove su ugrađeni HEPA filteri koje se inače koriste u bolnicama, a kako se navodi u priopćenju nakon svakog leta čitavi će zrakoplovi biti podvrgnuti kemijskoj dezinfekciji koja djeluje 24 sata.

“Novo normalno” podrazumijeva i detaljniju papirologiju, u kojoj će putnici morati navesti detalje o svojem zadravstvenom stanju, odakle putuju i kamo te gdje će odsjesti i što namjeravaju posjetiti.

Prema trenutno dostupnim podacima na stranici Ryanaira, tijekom srpnja je moguće rezervirati let za Rijeku i Pulu.