fbpx
Turizam info

Sredinom listopada Kongres povijesnih gradova u Solinu

Najavljeno je održavanje Kongresa povijesnih gradova, još jednog kongresa važnog za turizam koji okuplja povijesne gradove iz Hrvatske i šire regije

Ovogodišnji kongres odžati će se u Solinu, od 19. do 22. listopada i održati se s temom zaštite i interpretacije povijesnih atrakcija i lokaliteta u povijesnim gradovima diljem Hrvatske kroz benchmarking s gradovima iz inozemstva. Povijesni periodi kroz koje će se gradovi predstaviti uključuju razdoblje od prapovijesti do srednjeg vijeka, gdje će naglasak biti na destinacijskom menadžmentu i kreativnoj prezentaciji povijesnih lokaliteta.

Ono što organizatori postavljaju kao cilj kongresa jest povezivanje čelnih ljudi u turizmu i arheologiji, razmjenu iskustava te razvoj novih turističkih proizvoda. Očekuju se predavači iz Belgije, Italije, Srbije, TZ grada Varaždina, Turističke agencije Omnivia, IRI centra Kaštela, TZ grada Virovitice, Sveučilišta u Splitu, TZ općine Motovun, Muzeja čokolade u Zagrebu, te Turističke agencija Eklata, a bit će dodijeljena i nagrada Plautila za kvalitetu i inovativnost u povijesnim gradovima.