fbpx
Turizam info

Što čitamo?

Zima je uvijek dobro vrijeme za knjigu, pa donosimo nekoliko knjiga za turističke djelatnike, koje će biti dobra podloga za profesionalni i osobni razvoj, unapređenje usluge i poneku novu ideju

Martin Previšić: Povijest golog otoka
Razlog iz kojeg izdvajamo ovu knjigu jest što bi turistički djelatnici trebali znati nešto više o ovom povijesnom mjestu.

Knjiga je objektivni prikaz jedne od najkontroverznijih epizoda naše povijesti 20. stoljeća i prva cjelovita studija logora na Golom otoku koja se temelji na dokumentima iz Udbinih arhiva kao i nizu svjedočanstava bivših logoraša. 224 kn  /  fraktura.hr


Thomas Erikson: Okruženi psihopatima
Vjerojatno ste više nego jednom upoznali osobu – karizmatičnu, energičnu, uvijek ljubaznu i od pomoći drugima. Osobu koja govori baš ono što želite čuti, pa se s njom uvijek dobro osjećate. Čak i ako vas unutarnji glas upozorava da to što vam govori ne može biti istina. Thomas Erikson, znanstvenik i psihološki savjetnik, naučit će vas kako vas takve osobe iskorištavaju i manipuliraju slabostima te kako ćete se oduprijeti njihovim manipulacijama.
129 kn  /  vbz.hr


James Clear: Atomske navike
Preoblikovat će način na koji razmišljate o napretku i uspjehu. Ova knjiga bogata je alatima i strategijama koje će vam pomoći da transformirate svaku moguću naviku – bilo da ste član ili voditelj sportskog tima koji želi osvojiti prvenstvo, vlasnik tvrtke koji se nada redefinirati industriju ili ste jednostavno osoba koja želi prestati pušiti, izgubiti na težini, smanjiti stres ili postići bilo koji drugi cilj.
139 kn  /  ljevak.hr


Christel Petitcollin: Kako manje misliti 
Za one koji se stalno nešto pitaju i jednostavno ne prestaju misliti i danju i noću. Mali vodič kako staviti mozak pod kontrolu, kako bolje iskorištavati njegove mogućnosti i kako zapravo prihvatiti svoj način razmišljanja, staviti ga u svoju korist i pretvoriti nešto što se čini kao mana u prednost, kako bi kvalitetnije i bolje živjeli.
129 kn  /  vbz.hr


Anthony Bourdain: World Travel: An Irreverent Guide
Posljednja knjiga Anthonyja Bourdaina uskoro bi trebala ugledati svjetlo dana.

Radi se o knjizi na kojoj je Bourdain radio netom prije svoj smrti u lipnju 2018. godine, a sada ju je završila njegova dugogodišnja asistentica Laurie Woolever.

Bourdain je bio čovjek koji je uspio vidjeti i doživjeti zavidan broj zemalja, a sva njegova iskustva, od rodnog New Yorka do Bornea i sličnih destinacija objedinjena su u knjizi. U finalnom obraćanju publici Bourdain preporučuje što posjetiti u pojedinim destinacijama, a što izbjegavati, kako stići, gdje jesti. Sve ono što bi jedan putnik trebao i želio znati, potkrijepljeno je zabavnim ilustracijama. Doprinos knjizi su dali i Bourdainova obitelj i prijatelji, a to je štivo za one koji žele savjet od najboljega, ali čak i one koji jednostavno žele doživjeti Bourdainov svijet iz naslonjača. Predbilježbe za knjigu na amazon.com, cijena 35USD