fbpx
Turizam info

Što donosi AI Weekend u Rovinju

Riječ je o događaju koji će se prvi put održati u sklopu Weekend Media Festivala od 19. do 22. rujna, a okupit će sve koji žele saznati nešto više i konkretnije o primjeni umjetne inteligencije u poslovanju.

Koliki budžet kompanije moraju izdvojiti za implementaciju umjetne inteligencije (AI), koje su prednosti za kompanije i postoje li potencijalni nedostaci pri uvođenju umjetne inteligencije samo su neke od tema o kojima će se raspravljati na AI Weekendu.

AI Weekend kao govornike će imati neke od vodećih stručnjaka za umjetnu inteligenciju, kao što su primjerice Tobias Zwingmann, upravljački partner njemačke AI konzultantske tvrtke RAPYD.AI, te Adam Silverman, osnivač startup tvrtke agentOps koji će sudionicima festivala približiti sve što se trenutačno oko umjetne inteligencije događa u Silicijskoj dolini.

Tobias Zwingmann, RAPYD.AI

Adam Silverman, agentOps

Glavno pitanje o kojemu će se diskutirati na AI Weekendu je kako kompanije mogu krenuti u svijet AI-a, konkretno trebaju li uzeti gotov proizvod već postojećeg AI startupa, raditi s agencijom na specijaliziranom rješenju ili pak uspostaviti vlastiti interni tim. Nadalje, bit će govora o takozvanim “internal championima”, odnosno ljudima unutar tvrtke koji guraju pojedine projekte, a koji su ključni za implementaciju umjetne inteligencije. O toj će temi govoriti Davor Aničić u predavanju pod nazivom “No internal champion, no project. Or?”.

Budući da je Europska unija prva globalna regija koja je predstavila sveobuhvatan pravni okvir za AI, poznat kao AI Act, i taj će zakonski paket biti jedna od važnijih tema konferencije. O implementaciji AI Acta, hoće li poljuljati startup scenu i koje kompanije će biti dovoljno hrabre razvijati AI proizvode u Europi na panel raspravi razgovarat će Daniel Abbou, generalni menadžer KI Bundesverbanda i predsjednik EU AI Foruma te Orestis Trasanidis, AI i Silicon Valley Leader u EIT Community (European Institute of Innovation and Technology), a raspravu će moderirati Milly Doolan, izvršna direktorica kompanije Euronavigator.

Sve informacije o prvom AI Weekendu možete pronaći ovdje, ali i na profilima društvenih mreža Instagram i LinkedIn.