fbpx
Turizam info

Tijekom zimske sezone letenja više od 150 jedinstvenih aviolinija

Hrvatska će tijekom zimskog rasporeda letenja biti direktno povezana s 28 zemalja. Najveći broj direktnih zrakoplovnih linija povezivat će Hrvatsku s Njemačkom, Poljskom, Austrijom, Nizozemskom i Ujedinjenim Kraljevstvom.  Osim s europskim državama, Hrvatska će biti direktno povezana i s destinacijama na drugim kontinentima, primjerice s Ujedinjenim Arapskim Emiratima te Katrom.

Očekuje se više od 150 jedinstvenih aviolinija, dok ih je lani bilo 118. Strani gradovi za koje je planirana najsnažnija povezanost su Frankfurt, München, Beč, Amsterdam i London, dok se tijekom cjelokupne zimske sezone letenja očekuju direktne poveznice sa 69 inozemnih gradova.

Uzimajući u obzir dostupne podatke i najave, najveći broj zračnih operacija očekuje Zračna luka Zagreb (65 posto), a potom slijede Zračna luka Split i Zračna luka Zadar s podjednakim udjelom od 12 posto.

Gledano prema aviokompanijama, planirano je kako će na linijama prema Hrvatskoj letjeti 27 različitih zrakoplovnih prijevoznika, a tijekom zimskog reda letenja najviše operacija planiraju prijevoznici Croatia Airlines, Ryanair, Trade Air i Lufthansa.