Turizam info

TUI obnavlja dio programa ljetnih putovanja, između ostalog i u Hrvatsku

Vodeći europski turoperator TUI objavio je u utorak da zahvaljujući ublažavanju mjera suzbijanja Covida 19 planira djelomično obnoviti ovogodišnji program ljetnih putovanja, uključujući i destinacije u Hrvatskoj.

Prema najavljenim datumima TUI će u četvrtom fiskalnom tromjesečju, koje obuhvaća razdoblje od srpnja do rujna, poslovati s oko 30 posto kapaciteta, piše seebiz.

U prošla dva tjedna tvrtka je ponovno otvorila hotele u Njemačkoj i Austriji a najavili su i postupno pokretanje letova iz Njemačke, Švicarske i zemalja Beneluxa od sredine lipnja odnosno početka srpnja.

U nastavku ljeta trebali bi biti obnovljeni i letovi iz ostalih emitivnih tržišta, poput Velike Britanije i skandinavske regije.

TUI je objavio da je u ponedjeljak ponovo pokrenuo ljetnu sezonu s dva potpuno rezervirana leta iz Njemačke za Mallorcu. U narednim danima planiraju još 20 letova, s portugalskim Farom kao drugom destinacijom.

Od srpnja tvrtka će uz Portugal i Španjolsku nuditi i destinacije u Hrvatskoj, Grčkoj, Italiji, Bugarskoj, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj i na Cipru.

Početkom srpnja namjeravaju ponovo otvoriti oko 50 posto hotela, a možda i više, ovisno o tempu ublažavanja ograničenja putovanja tijekom ljeta.

Ponovo planiraju u ponudu uključiti i krstarenja, uz opsežne zdravstvene i sigurnosne protokole na brodovima. TUI Cruises ponudit će kraća krstarenja, u trajanju od tri do četiri dana.