Turizam info

Turistički sektor i uloga socijalnog dijaloga

Hrvatski ferijalni i hostelski savez je početkom ožujka proveo projekt “Turistički sektor i uloga socijalnog dijaloga”, zajedno s vodećim strukovnim udrugama turističkog sektora: Udrugom poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske, Udrugom hrvatskih putničkih agencija, Kamping udruženjem Hrvatske, nacionalnom udrugom Obiteljskih i malih hotela te nositeljima projekta, Sindikatom turizma i usluga Hrvatske.

Misija ovog projekta bila je poboljšanje komunikacije prema socijalnim partnerima, tijelima državne uprave i partnerskim institucijama unutar EU, kao i što kvalitetnije održavanje poslovnih procesa. Implementacija je krenula u listopadu 2018., a u periodu od 18 mjeseci je održano sedam edukacijskih radionica, okrugli stol i javna rasprava te su izrađene tri stručne analize. 

Projekt je sudionicima omogućio unapređenje komunikacijskih vještina kroz radionice pod mentorstvom vodećih stručnjaka iz područja komunikacije i turizma, a cilj novostečenih znanja je u konačnici upravo kvalitetna komunikacija i suradnja socijalnih partnera, poslodavaca i struke, proširenje kolektivnog ugovora te naposljetku – zajedništvo unutar turističkog sektora. 

Vrijednost projekta je nešto više od 1,4 milijuna kuna, a financiran je putem bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, u sklopu programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda