fbpx
Turizam info

Glasovita talijanska vinarija Villa Sandi predstavila prvi rosé prosecco

Villa Sandi Prosecco DOC Rosé Millesimato najnoviji je proizvod ville Sandi, glasovite talijanske vinarije smještene u regiji Veneto i jedne od vodećih proizvođača pjenušavih vina

Villa Sandi Prosecco DOC Rosé Millesimato najnoviji je proizvod talijanske vinarije Villa Sandi. Prosecco je ružičaste boje s bakrenim odsjajima uz živahne i intenzivne mjehuriće. Odlikuju ga karakteristične cvjetne i voćne note prosecca, javljaju se i note crvenog grejpa i ruže. Na nepcu dominira svježe crveno voće i citrusi, a završetak je elegantan, svjež i uravnotežen.

Novost je da sada i rosé pjenušac može službeno nositi oznaku Prosecco DOC budući da je prema novim pravilima vinarima dopušteno dodati pinot noir sorti gleri kao dominantnoj sorti u proizvodnji prosecca kako bi se dobili ružičasti pjenušci. Idealan je kao aperitiv, uz mlade sireve, finger food ili voćne košarice od prhkog tijesta s bobičastim voćem.

Villa Sandi Prosecco DOC Rosé Millesimato u ponudi je zagrebačke Mive, jednog od vodećih hrvatskih distributera vina i jakih alkoholnih pića. miva.com.hr

O vinariji Villa Sandi

Villa Sandi glasovita je talijanska vinarija koja posjeduje najbolje položaje u subregiji Valdobbiadene-Conegliano. Posebno se ističe zemljište koje leži u njezinu srcu, na području Cartizze, između zaseoka Santo Stefano i San Pietro di Barbozza. Simbol vinarije je prekrasna palača iz 17. stoljeća, a posebna atrakcija su tri stoljeća stari podzemni podrumi koji se protežu kilometar i pol ispod same vile. Već generacijama vinariju uspješno vodi obitelj Moretti Polegato.