fbpx
Turizam info

Za udruge u turizmu 2,5 milijuna kuna

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je javni natječaj namijenjen udrugama za sufinanciranje projekata u turizmu za koji je osigurano 2,5 milijuna kuna. Cilj natječaja je osiguravanje dostatnog, kvalificiranog i kompetentnog kadra u svrhu razvoja održivog i pristupačnog turizma, a raspoređen je u dva programska područja. Prvo se odnosi na projekte poticanja razvoja karijere u turizmu za koje je osigurano 1,5 milijuna kuna, a drugo na projekte razvijanja svijesti o pristupačnom turizmu za koje je namijenjeno milijun kuna. 

Projekte mogu prijaviti strukovne udruge i udruge čije je djelovanje vezano uz izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom. Iznos zatraženih sredstava može biti od 40.000 do 200.000 kuna po projektu, a prijavitelj može tražiti najviše do 70 posto vrijednosti projekta. Prijavitelj na Javni natječaj može prijaviti samo jedan projekt te je provođenje projekta u partnerstvu poželjno, ali nije obavezno. Partneri unutar ovog javnog natječaja mogu biti udruge čije područje djelovanja je tematski vezano za projekt odnosno ciljeve Javnog natječaja.

Prednost u sufinanciranju imat će prijavitelji koji za pripremu i provedbu projekta zapošljavaju najmanje jednu mladu nezaposlenu osobu odgovarajuće struke i/ili volonterskog iskustva u određenom području (do 30 godina), najmanje jednu nezaposlenu osobu s invaliditetom odgovarajuće struke i/ili volonterskog iskustva u određenom području, koji imaju jednog ili više partnera u provedbi projekta, koji imaju pridružene partnere te oni koji osiguraju više vlastitih i/ili drugih izvora sredstava za provedbu projektnih aktivnosti od minimuma od trideset posto vrijednosti projekta.

Javni poziv otvoren je do 6. lipnja 2022. godine, a više informacija o programu i potrebnoj dokumentaciji za kandidiranje projekata možete pronaći na sljedećoj poveznici.