fbpx
Turizam info

Započela provjera poštivanja protokola u okviru projekta Safe stay in Croatia

U cilju osiguravanja pravilne primjene i provedbe protokola u okviru projekta, Ministarstvo turizma i sporta je tijekom travnja započelo nadzore u objektima koji su nositelji oznake „Safe stay in Croatia“.

Provjeravaju se svi segmenti propisanih protokola, od ispravnog nošenja maski do mjerenja temperature, ograničenja broja osoba u zatvorenim prostorima te redovite dezinfekcije zajedničkih prostorija i soba za smještaj u komercijalnim objektima. Sukladno uvjetima navedenim na web stranici www.safestayincroatia.hr, Ministarstvo će u slučaju utvrđivanja nepravilnosti u provedbi protokola, oduzimati dodijeljene oznake.

U okviru projekta Safe stay in Croatia, Ministarstvo turizma i sporta je u suradnji sa članovima Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke godine 2021. te unapređenje turističke ponude, predstavnicima strukovnih udruženja i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo izradilo protokole za siguran boravak u Hrvatskoj u sedam kategorija (smještaj; ugostiteljstvo; nautika; turistički vodiči, agencije i informativni centri; atrakcije; sport, rekreacija i zdravlje; promet/prijevoz), te apelira svim dionicima na pridržavanje najviših standarda higijena, kako bi se osigurala povoljna epidemiološka situacija i okvir za sigurna putovanja i boravak u Hrvatskoj.