fbpx
Turizam info

5 savjeta za odabir zavjesa za hotelsku sobu

Zavjese su važan dekorativni element svake hotelske sobe, a s obzirom da definiraju atmosferu samog prostora, postoji nekoliko sitnica na koje je potrebno paziti pri njihovom odabiru. Stručnjaci iz Riviera Dekora, jednog od najvećih hrvatskih specijalista za opremanje hotela tekstilom s nama su podijelili nekoliko savjeta, preporuka i aktualnih trendova koje, osim hotela, mogu primijeniti i vile, kuće za odmor i kampovi s mobilnim kućicama.

1 Ono od čega se treba krenuti su – zakonske regulative! Zavjese u hotelima moraju zadovoljavati sve propise, a to se u prvom redu odnosi na posjedovanje certifikata o nezapaljivosti i vatrootpornosti. Ova vrsta tekstila za zavjese vizualno se ne razlikuje od običnog tekstila, ali zahvaljujući sastavu osigurava ono najvažnije – sigurnost u slučaju požara i sprječavanje širenja plamena. 

2 Gostima je u hotelskoj sobi potrebno osigurati privatnost. Ovo se na jednostavan način postiže korištenjem zavjesa za zamračivanje, koje su također obavezne za sve kategorije hotela.

3 S obzirom da zavjese za zamračivanje (tzv. blackout zavjese) mogu ostaviti dojam “težine”, dobro ih je kombinirati s laganim prozračnim zavjesama prirodnije teksture, čime se postiže balans. Ova kombinacija osigurat će i dobru zvučnu izolaciju. Zavjese za zamračivanje mogu se kombinirati i s rolo zavjesama.

4 U posljednje dvije godine trendovi uređenja hotelskih soba su se promijenili, pa su tako sve traženije boje i materijali koji evociraju osjećaj doma i daju osjećaj sigurnosti i stabilnosti. To su u najvećoj mjeri sve nijanse zemljanih tonova, kao i tonovi koji se lako uklapaju u svaki prostor.

5 Kako bi se u hotelskoj sobi ili javnom prostoru dodatno postigao osjećaj ugode i atmosfere doma sugerira se upotreba kvalitetnih materijala koji teksturom imitiraju prirodne materijale poput lana, pamuka i vune, a koji se uz to i lako održavaju.

  1. ____________

Riviera Dekor je specijalizirana je tvrtka za tekstilno opremanje hotela i turističkih objekata. Ono što ih čini drukčijim je mogućnost izrade zavjesa i tepiha koji su prilagođeni specifičnim zahtjevima investitora i projektanata. Surađuju s proizvođačima i obiteljskim manufakturama s područja Italije, Španjolske, Belgije, Nizozemske i Francuske, kao i s nekolicinom turskih proizvođača koji su u samom vrhu kada je u pitanju tekstil, a referentna lista im se sastoji od vodećih hrvatskih hotela i realiziranih projekata u Švicarskoj i Austriji.