fbpx
Turizam info

Amazonia & Sahara: nove linije posuđa by Inker

Inker je predstavio dvije nove linije posuđa, Amazonia i Sahara. Riječ je o izdržljivom, atraktivnom posuđu koje je u cijelosti proizvedeno u Hrvatskoj, s glazurom napravljenom od mineralnog kamena i kristala koji osim zanimljivog efekta daje i dodatnu čvrstoću.

Kao i svi proizvodi iz Inkerove radionice, i ove linije se rade ručno i glaziraju u pećima koje dosežu temperature do 1.400°C, čime se dobiva izdržljiv proizvod pogodan za visoko frekventno korištenje u ugostiteljstvu.

U kolekcijama se može pronaći više od 20 oblika posuđa, od dubokih i plitkih tanjura, do zdjelica i pladnjeva raznih oblika. Inače, Inker broji već gotovo 70 godina tradicije, nastali su kao jedna od prvih tvornica keramike na našem području, a u posljednjih nekoliko godina fokusirani su na proizvodnju linija specijaliziranih za HoReCa sektor. Velika količina proizvoda se izvozi, a za hrvatsko se tržište kontinuirano radi na novim linijama.

Trenutno aktualne su linija posuđa šarenih boja Dots, njena nova “prigušenija” varijanta Rustic Dots te Luna – serija šalica dostupna u raznim bojama, kolekcijama i custom dizajnu, a koja je zbog svog dizajna i funkcionalnosti izrazito popularna kod objekata koji nude specialty kavu. inkerpor.hr