fbpx
Turizam info

Dodatna usluga – iznajmljivanje električnih bicikala

Razinu usluge u svojem turističkom objektu možete primijeniti na različite načine, a jedan od njih može biti i iznajmljivanje električnih umjesto klasičnih bicikala.

O njihovim prednostima porazgovarali smo s Markom Habušem iz Husqvarne, koja je između ostalog i jedan od značajnijih proizvođača električnih bicikala.

Gosti koji dolaze u turističke objekte sve češće žele upražnjavati neki oblik rekreacije, no da pritom ne moraju biti u top fizičkoj formi, gdje električni bicikli sigurno dolaze u obzir kao dodatna ponuda objekta. Prema riječima Marka Habuša, kada se nabavljaju električni bicikli najviše treba voditi računa o tome po kakvom će se terenu voziti. Vijek trajanja je kao i kod običnog bicikla, ovisi o tome kako se i po kojem terenu vozi, a najveća razlika između pojedinih modela električnih bicikala je u motoru i bateriji, pri čemu proizvođač jamči tisuću ciklusa potpunog punjenja i pražnjenja baterije.

 – Uz bicikl dolazi punjač, a bicikl se jednostavno puni poput bilo kojeg elektroničkog uređaja. Punjač se priključuje na običnu utičnicu, a baterija se može skinuti i puniti i neovisno od bicikla. Jedno punjenje bicikla je laički rečeno kao desetak punjenja mobitela, pa se prema tome ne odražava značajno na račune za struju – kaže Marko Habuš.

Što se poslovnog modela tiče, situacija na tržištu je da manji objekti obično naplaćuju simboličnu cijenu najma bicikala, dok su kod luksuznijih objekata oni dodatna ponuda te su uračunati u cijenu sobe. piv-bicikli.hr