fbpx
Turizam info

Stručnjaci otkrivaju kako do odlične fotografije turističkog objekta

Dobra fotografija je jedan od najvažnijih elemenata prodaje turističkog objekta i ono što ga izdvaja iz konkurencije na rezervacijskim portalima. Kako do odlične fotografije u turizmu, porazgovarali smo Marijom Marcenich i Hrvojem Saršon, stručnjacima iz Studija Saršon koji potpisuju fotografije kojima se posljednjih par godina prezentiraju neki od najboljih turističkih objekata, vila, kuća za odmor i hotela iz cijele Hrvatske

Fotografija je gostima prvi doticaj s vašim objektom, tako da zaslužuje da ga prikažete u najboljem svjetlu. “Ono što uvijek naglasimo je da se objekt za fotografiranje pripremi kao da se upravo dočekuju gosti. To znači pospremiti krevete, dobro popeglati posteljinu, poslužiti ručnike i na stol postaviti pokoji detalj ili znak dobrodošlice”, otkriva Marija Marcenich iz Studija Saršon. “Što se tiče idealnog vremena za fotografiranje, ono je najbolje raditi u proljeće, prije sezone, i tijekom sunčanih dana kada boje izgledaju svježe, čišće i življe.”

The Villa, Martinci – Istra

Današnji gosti su puno zahtjevniji nego nekoć, jako im je važan vizualni element (pogotovo vrijedi za mlađe putnike), što iznova potvrđuju brojna ispitivanja. Naime, istraživanja dokazuju da se 60% odluke za rezervaciju gosti baziraju na dobroj fotografiji objekta, a u pregledavanju galerije najviše se zaustavljaju na slici spavaće sobe i kreveta. “Fotografije na kojima je krevet nepospremljen nisu opcija, stoga našim klijentima uvijek unaprijed napomenemo da ga pažljivo pospreme, postave kompletnu posteljinu s mekim prekrivačem i dekorativnim jastučićima.”

Ovaj princip dodavanja dekorativnih elemenata vrijedi i za ostatak objekta jer su najbolje fotografije one koje su pažljivo stilizirane. Marija dodaje: “Iz prostora je potrebno ukloniti sve predmete koji odvraćaju pozornost i dodati pokoji styling detalj poput cvijeća, knjige, slike, svijeća i slično kako bi se prostor učinio još atraktivnijim. Uz to, određeni predmeti u prostoriji se slobodno mogu micati ili repozicionirati kako bi se stvorila bolja kompozicija.”

 “Objekt je za fotografiranje potrebno pripremiti kao da svaki čas očekujete dolazak gostiju. “

Na naše pitanje o “do it yourself” fotografiji, naši sugovornici smatraju da je treba izbjegavati. “Fotografiranje je pedantan posao pri kojemu se mora paziti na brojne detalje, a uz “dobro oko” za potrebna su i tehnička znanja i profesionalna oprema”. Svaki objekt je jedinstven, a potraga za najboljim kutom i detaljima je najbolji način za njegovo pravilno predstavljanje. Tako da, fotografiranje prepustite fotografima, sigurno će vam se višestruko vratiti kroz odlične reakcije i brojne rezervacije.

Nekoliko primjera dobre turističke fotografije koje su “ulovili” Marija i Hrvoje iz Studija Saršon možete pogledati na www.studiosarson.com ili u našoj galeriji!

Studio Saršon specijaliziran je za fotografiranje nekretnina u turizmu, a uslugu nude na području cijele Hrvatske. Do sada su surađivali s brojnim objektima poput kampa Straško na otoku Pagu, vile Maya na otoku Krku i The Villa-e u Martincima blizu Buzeta, Plaza Apartmens iz Opatije te restorana Ville Ariston i Plavog Podruma.