Dolaze u pakiranju od četiri bloka, svaki težine dva kilograma, što ih čini idealnima za korištenje u profesionalnim kuhinjama.Proizvod nosi oznaku “Živjeti zdravo” i IFS food certifikat, što jamči kvalitetu i sigurnost, a uz HoReCa verziju, dostupne su i kockice sipe u pakiranju od 235 grama, namijenjene za maloprodaju.
U sklopu pakiranja nalazi se i crnilo, te QR kod koji vodi na recepte chefa Tomislava Karamarka. Donosimo recept u koji možete ukomponirati kockice sipe kao glavni sastojak.
Njoki s crnim raguom od sipe
Recept za dvije osobe
Priprema: 20 min / Kuhanje: 65 min
Sastojci:
Sipa kockice Perla, 150 g
Riblji temeljac, 3 dcl
Crnilo sipe, 6 g
Žuti luk, 120 g
Češnjak, 10 g
Peršin list, 10 g
Sol, 4 g
Papar, 2 g
Bijelo vino, 5 dcl
Maslinovo ulje, 1 dcl
Priprema:
Žuti luk narezati na sitno, dinstati ga na maslinovom ulju dok ne omekša i dobije zlatno-žutu boju, a zatim dodati kockice sipe i dinstati sve zajedno dok tekućina ne ispari. Tome dodati sitno nasjeckani češnjak i peršin, začiniti te podliti vinom. Kuhati dvije do tri minute, nakon čega je potrebno dodati crnilo i temeljac. Sve kuhati poklopljeno na laganoj vatri dok sipa ne omekša, oko pola sata. Njoke je zatim potrebno skuhati u slanoj vodi, te ih umiješati u gotovi ragu. Sve zajedno kuhati na laganoj vatri, stalno miješajući, a pri kraju kuhanja dodati svježe nasjeckani peršin i maslinovo ulje.