Iz hotela ističu: „Održivost nam je ključna, stoga smo, nakon što smo bili prvi hotel na Jadranu s pročišćivačem otpadnih voda i solarnim panelima za grijanje vode, u partnerstvu sa Zelenim tehnologijama implementirali ovo inovativno rješenje za tretiranje otpada od hrane na održiv način. Planiramo i dalje ulagati u ‘zelena’ rješenja i nadamo se time potaknuti i druge na slične inicijative“.
Osim što zbrinjava otpatke od sirove i kuhane hrane, Ecovim može razgraditi ljuske od jaja, male kosti, papirnate salvete i kartonsku ambalažu koje pretvara u kompost, a ujedno eliminira neugodne mirise.
Šef kuhinje hotela, Filip Akrap, podijelio je svoje iskustvo: „Jako smo zadovoljni uređajem, puno nam pomaže u poslu tako da smanjuje količinu otpada i nema neugodnih mirisa. U sklopu resorta imamo malu prirodnu kompostanu, gdje kompostiramo supstrat iz uređaja i s tim kompostom dohranjujemo cvijeće i zelene površine.“
Osim zbrinjavanja otpada, Ecovim rješava problem neugodnih mirisa, što predstavlja izazov tijekom ljetne sezone.
Ecovim dolazi u nekoliko različitih varijanti koje ovise o veličini objekta, s različitim kapacitetima obrade, od 30 do 500 kilograma dnevno, a s obzirom da razgrađeni materijal gotovo ne sadrži vodu, pogodan je i za skladištenje.