fbpx
Turizam info

Villa Korta Katarina na Peljšcu

Ekskluzivan kompleks spaja vinariju, vinograde i luksuzan smještaj za odabrane goste u jednom. Na uređenju vile su radili neki od najboljih svjetskih dobavljača i dizajnera

Kada su 2001. nakon humanitarnih misija u Bosni američki filantropisti Anderson i Penny Lee po prvi puta posjetili Hrvatsku, zaljubili su se u (tad još ne toliko poznata) hrvatska vina i gastronomiju te odlučili investirati u vlastitu vinariju. U tom periodu na prodaji je bio hotel Rivijera u Orebiću. Prepoznali su priliku, investirali u kupnju i renovaciju, došli do prvih nasada vinograda, a rezultat je današnja Korta Katarina, cjelovit projekt koji objedinjuje vinariju, vinograde i vilu u jednom.

Vinarija Korta Katarina je prva buteljirana vina na hrvatsko tržište izbacila 2006. godine. Kao dominantne sorte odabrali su pošip i plavac mali, a od tada pomiču i granice u proizvodnji vina. Nude vinske ture, rade na kvaliteti vina, povećavaju distribuciju, a ove je godine časopis Decanter zlatnim medaljama nagradio tri njihova vina.

Projekt otvaranja boutique hotela odnosno vile je bio logičan slijed ove priče, svojevrsna ekstenzija vinarije. No, Korta Katarina nije običan wine hotel. Riječ je o luksuznom odmaralištu za birane goste, tako da se ne bookira kroz standardne kanale prodaje, a nudi se i mogućnost da cijeli objekt zakupi samo jedna osoba. Gostima su na raspolaganju pješčana plaža, infinity bazen, indoor i outdoor hidromasažni bazeni, prostorija za masažu, sauna, fitness i frizerski salon, a ukoliko žele, mogu iznajmiti i privatnu jahtu Katherine. Sama vila može zaprimiti dvadesetak ljudi.

Osam luksuznih suiteova je opremljeno prema ideji američke dizajnerice interijera Marie Meko iz Gabberts Design Studija. Svaki je uređen u svom stilu tako da posjeduje individualni “štih”, dok u paleti boja generalno prevladavaju nijanse bež, zlatne, smeđe i sive. Jedan od dobavljača angažiranih za uređenje vile je i talijanski Margraf čijim je mramorom opremljen interijer glavne zgrade.

Za lobby je korišten mramor linije Botticino Classico kojem je specijalnom tehnikom bakropisa i češljanja dan antikni finiš. Potom su mu ručno dodani cvjetni motivi tako da cijeli interijer podsjeća na kombinaciju barokne arhitekture i klasičnog uređenja toskanskih vila. Kupaonice u mramoru su također djelo Margrafa, a u suradnji s dizajnerskim timom napravljeni su i kamini za sobe, i to od linija Crema Marfil i Bianco Venezia. 

Svaka prostorija, pa tako i kupaonice u vili imaju pogled na more. Dio je  Relais & Châteaux kolekcije i kategorizirana kao objekt s pet zvjezdica u kojem je sve posvećeno maksimalnoj kvaliteti – od ponude sadržaja do detalja korištenih u uređenju. Villa Korta Katarina prve je goste primila 2018. godine, a kao cjelina predstavila je i značajan iskorak u ponudi destinacije. margraf.it