fbpx
Turizam info

Festival posvećen vinu – Vinocom održava se u Zagrebu

Najveći hrvatski festival posvećen vinu i gastronomiji i ove se godine održava u zagrebačkoj Esplanadi, od četvrtka, 30. studenog do nedjelje, 3. prosinca. Okupiti će najvažnije vinare, distributere i proizvođače autohtonih proizvoda iz Hrvatske i regije. 

Koncept Vinocoma je dva puta po dva dana, gdje tijekom prva dana nastupa jedna skupina izlagača, a druga dva dana druga skupina izlagača.

– Kao i svake godine, Festival je u prvom redu posvećen kulturi stola, vinu i hrani, kao okosnicama hrvatske turističke ponude. Nakon sezone prilika je to za ugostitelje i hotelijere da se direktno povežu s vinarima, probaju neka nova vina iz hrvatskih podruma, ali i vina koja se mogu naći u ponudi distributera te da direktno dogovore poslove i isporuke. Također ćemo imati velik naglasak na edukativnom programu odnosno na masterclass radionicama. Teme će biti u prvom redu hrvatska vina, ali i neka vina koja svi mi možda imamo priliku rijetko kušati, kao i destilati – najavio je organizator Festivala Ivan Dropuljić, dodajući kako je broj sudionika na Masterclassovima ograničen, te je potrebno prijaviti se na vrijeme. Program Festivala i sve novosti bit će objavljen na vino.com.hr.