Tuna, Sushi & Wine Festival u Zadru

20. travnja 2023.  |  Događaji

Od 18. do 22.travnja održava se najznačajnija godišnja gastronomsko-turistička manifestacija Turističke zajednice grada Zadra.

Glavne namirnice koje će se pripremati na TSWF-u stižu iz zadarskog akvatorija – tuna iz ovdašnjih uzgajališta i bijela riba, dok je jedan tematski dan, subota, posvećen kamenici iz Stona koja će biti ohlađena na -80 Celzijevih stupnjeva i servirana s pjenušcem. 

Danas (četvrtak, 20. travnja) chef zadarskog restorana Foša, Saša Began, pripravljat će jela od uzgojenih brancina koji se pripremaju ike jime humanom metodom u kojoj riba ne doživljava stres te joj je meso ostaje daleko kvalitetnije. Svoj će dan, u petak 21. travnja, na Festivalu imati i učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole koji je će zajedno sa svojim profesorima kuhati veliki Marendin.

Ovogodišnji TSWF će biti pod velikim šatorom s prozirnim krovom na Trgu Petra Zoranića, a u njemu će se stalno nalaziti Eno kantun s ponudom vina osam zadarskih vinara, Sushi kantun i OPG kantun. Svaki će se dan programi odvijati i ujutro i poslijepodne. Dok će jutarnji programi biti tematski definirani i različiti, večeri će obilježiti različita dobra spiza i puno dobre glazbe zadarskih DJ-a, ali i, primjerice, Songkillersa u subotu. 

Cilj ovog višednevnog eventa je u predsezonskom razdoblju predstaviti Zadar i njegov kraj kroz gastronomsku ponudu i jela od plave i bijele ribe. U Zadarskoj se županiji nalazi preko 50% hrvatske ribarske flote i preko 80% uzgajališta bijele i plave ribe. Prvi TSW Festival održan je u siječnju 2015. godine na inicijativu Japansko-hrvatskog društva prijateljstva, tijekom godina je organizaciju preuzela TZ Grada Zadra s brojnim partnerima, a kroz edukativan, gastro i zabavni program, Festival je postao kvalitetan motiv dolaska u predsezoni.

Cijeli program pogledajte ovdje.