fbpx
Turizam info
Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Ovi Opći uvjeti korištenja reguliraju korištenje internetskih stranica u vlasništvu poduzeća Info Lab Mediji d.o.o. (www.turizaminfo.hr, www.internetadria.com, www.horeca-adria.com, www.relaxadria.com), časopis Turizam Info, te sve iOS, Android i Windows aplikacije koje koristimo u realizaciji naših događaja, usluga i proizvoda.

Ove Opće uvjete korištenja pažljivo pročitajte prije korištenja internetskih stranica, časopisa, aplikacija i drugih servisa u vlasništvu Info Lab Mediji d.o.o.  Korištenjem naših internetskih stranica ili bilo kojeg njihovog dijela, podrazumijeva se da ste u svakom trenutku upoznati s aktualnim Općim uvjetima korištenja, da ste ih razumjeli u cijelosti, te da se s njima slažete. Ukoliko se ne slažete s našim Općim uvjetima korištenja, upućujemo Vas da ne koristite naše internetske stranice, aplikacije i/ili druge naše servise. Također Vas upućujemo da pročitate i Izjavu o povjerljivosti .

Opće informacije

U vlasništvu poduzeća Info Lab Mediji d.o.o. sa sjedištem u Klani, Klana 135 i uredom na adresi A. Štangera 48, Opatija su internetske stranice www.turizaminfo.hr, www.internetadria.com, www.horeca-adria.com, www.relaxadria.com. Na sve ove internetske stranice se primjenjuju ovi Uvjeti korištenja. Njima se utvrđuju prava i obveze nakladnika Info Lab Mediji d.o.o. i korisnika naših usluga, internetskih stranica, proizvoda, događanja i drugih servisa.

U ovom tekstu, “mi”, “nas”, “naše”, “nama”, “naših”, “naši”, “nam”, “nas”, “našem”, “našoj”, “naša”, “naš”, “našom” se odnosi na poduzeće Info Lab Mediji d.o.o. sa sjedištem na adresi Klana 135, Klana, i uredom u Opatiji, A. Štangera 48, “Vi”, “Vas”, “Vaše”, “Vama”, “Vaših”, “Vam”, “Vaša”, “Vaši”, “Vašim”, “Vaše” se odnosi na krajnje korisnike naših usluga, proizvoda i internetskih stranica, dok se termin “servisi” odnosi na bilo koju od naših usluga, internetskih stranica, proizvoda, projekata ili događaja koje organiziramo, te na sav sadržaj internetskih stranica koji je pod našom kontrolom.

Ove Opće uvjete korištenja možemo izmijeniti u bilo kojem trenutku, objavljivanjem izmijenjenog teksta Općih uvjeta korištenja na ovoj internetskoj stranici. Opći uvjeti korištenja stupaju na snagu odmah nakon objave na internetskoj stranici.

Kao naš krajnji korisnik, sami ste odgovorni i dužni periodično pregledati ovu stranicu i proučiti bilo kakve promjene u Općim uvjetima korištenja. Nastavite li s uporabom naših Internetskih stranica nakon stupanja na snagu takvih izmjena, podrazumijeva se da potvrđujete i prihvaćate sve uvjete tako izmijenjenih Općih uvjeta korištenja.

Korištenje internetskih stranica

Niti jedan dio naših internetskih stranica ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih. Naše internetske stranice Vam u dobroj namjeri osiguravaju korištenje sadržaja. Korištenje sadržaja je besplatno, osim ukoliko jasnim isticanjem cijene za pojedine sadržaje nije navedeno drugačije.

Sadržaj naših internetskih stranica se sastoji od vlastitih sadržaja, i od sadržaja koji nam ustupaju naši partneri i oglašivači, te linkova na vanjske stranice. Sve sadržaje koristite na vlastitu odgovornost, te nismo odgovorni za bilo kakvu štetu nastalu njihovim korištenjem.

Naši servisi nisu namijenjeni za korištenje osobama mlađim od 18 godina. Svjesno ne prikupljamo i ne zadržavamo informacije osoba mlađih od 18 godina, sadržaj naših stranica nije dizajniran da privuče takvu publiku, niti je njoj namijenjen.

Autorska prava

Na sve tekstualne sadržaje, fotografije, grafičke ilustracije, video isječke, baze podataka i programerski kod polažemo autorsko pravo. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela internetskih stranica s vlastitim sadržajem smatra se kršenjem naših autorskih prava i podložno je tužbi. Isto se primjenjuje na sadržaje koji su u vlasništvu naših partnera i oglašivača, ili na koje oni polažu pravo.

Sadržaj na našim internetskim stranicama zaštićen je autorskim pravima. Korištenje sadržaja, mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribucija, moguće je samo uz našu prethodnu pisanu dozvolu, odnosno dozvolu naših partnera i oglašivača za sadržaj koji zahtijeva i njihovo odobrenje.

Sadržaji s naših internetskih stranica mogu se kopirati samo u nekomercijalne svrhe za individualnu upotrebu uz poštivanje svih autorskih i drugih vlasničkih prava, te uz poštivanje svakog na sadržaju navedenog ograničenja prava.

Linkovi trećih osoba i partnera

Naše internetske stranice i aplikacije sadrže linkove na internetske stranice trećih osoba, uključujući oglašivače. Mi ne kontroliramo takve linkove, te nismo odgovorni za njihov sadržaj, funkcionalnost ili legalnost. Sadržaj izvan naših internetskih stranica koristite na vlastitu odgovornost.

Zaštita privatnosti

Putem naših internetskih stranica i aplikacija mogu se prikupljati osobni podaci korisnika u slučaju prijave za korištenje naših servisa. Sve dobivene podatke koristit ćemo u skladu s Izjavom o povjerljivosti.

Prijava korisnika

Korištenje nekih od naših servisa (primjerice: prijava za godišnju pretplatu na časopis Turizam info, prijava za posjet sajmovima Relax Adria i HoReCa Adria ili drugim eventima u našoj organizaciji) zahtijeva prethodnu prijavu putem naših internetskih stranica, pri čemu će biti potreban unos Vaših sljedećih osobnih podataka (ali nije limitirano na): ime, prezime, adresa, broj telefona i e-mail, čime pristajete na ove uvjete korištenja, te na korištenje Vaših osobnih podataka kako je navedeno u Izjavi o povjerljivosti.

Posjetitelji na našim internetskim stranicama ne smiju objavljivati vlastite sadržaje, osim komentara na objave gdje je ta opcija omogućena. Za sadržaj objavljen u takvim komentarima ne odgovaramo. K tome, nismo odgovorni za radnje korisnika i/ili posjetitelja naših stranica, upotrebe i/ili zloupotrebe sadržaja i/ili naših usluga i servisa, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisnicima, posjetiteljima ili drugim osobama u vezi s uporabom, zlouporabom ili bilo kojim načinom korištenja naših servisa, njihovih sadržaja i usluga.

Lažno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe na bilo kojem segmentu naših servisa je zabranjeno. Također je zabranjeno svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog programa softvera i/ili hardvera, kao i telekomunikacijske opreme.

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja slažete se da će korištenje internetskih stranica uključivati prikazivanje reklamnih oglasa, te da će usluga uključivati razne obavijesti, poruke administratora i/ili slične poruke naših servisa nužne za redovito obavještavanje posjetitelja i korisnika internetskih stranica i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja.

Kontaktiranje korisnika

Registracijom, odnosno prijavom za korištenjem naših servisa suglasni ste da ćete povremeno od nas primati obavijesti putem newslettera, osim u slučaju kada prilikom prijave naznačite da takve obavijesti ne želite primati. Pročitajte Izjavu o povjerljivosti za više informacija.

U svakom trenutku možete odustati od dane suglasnosti za kontaktiranje i to klikom za odjavu s liste primatelja newslettera, ili direktnim kontaktom putem e-maila na info@turizaminfo.hr.

Korištenje kolačića (cookies)

Naše stranice koriste kolačiće, te će Vas Vaš preglednik upozoriti o tome prilikom prvog posjeta našim stranicama. Korištenjem naših stranica suglasni ste i s korištenjem kolačića. Kolačići (cookies) su tekstualne datoteke koje na računalo korisnika sprema web stranica koju korisnik posjeti. Internetski preglednik ima mogućnost korištenja kolačića i ako je u njegovim postavkama uključeno njihovo korištenje, server će snimiti kolačić na korisničko računalo i koristit će ga pri sljedećem otvaranju iste stranice.

Kolačići omogućavaju web stranici da sazna korisnikove željene postavke, omogućavaju brzo i učinkovito kretanje po stranicama zahvaljujući memoriranju korisničkih odabira, opcija i omiljenih postavki. Internetska stranica može se posjetiti i ako su kolačići onemogućeni, no određene mogućnosti će biti smanjene.

Kolačići obično spremaju podatke poput preferiranog jezika stranice te adrese pa tako, pri svakom sljedećem otvaranju stranice, internetski preglednik šalje kolačiće koji pripadaju toj stranici i omogućava joj da prikaže informacije prilagođene korisničkim potrebama. Kolačići mogu spremiti i osobne informacije (npr. korisničko ime ili e-mail), no one mogu biti spremljene jedino ako korisnik to omogući.

Kolačići ne mogu pristupiti informacijama koje im nisu dane, a to uključuje i sadržaj korisničkog računala (poput datoteka, slika, dokumenata i sl.). Svrha kolačića je dobronamjerna; nisu štetni i ne mogu nositi viruse, a usmjereni su na bolje iskustvo korištenja interneta.

Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića nisu vidljive, no svejedno se mogu promijeniti postavke korisničkog preglednika na način da korisnici sami biraju hoće li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, da pobrišu spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju preglednika i slično. Postavke kolačića uređuju se u web pregledniku, a njihovim onemogućavanjem neće se moći koristiti neke od funkcionalnosti web stranica.

Promjene Uvjeta korištenja

Zadržavamo pravo promjene ili modifikacije ovih Uvjeta korištenja bez prethodne najave. Svaka će promjena biti objavljena na našim internetskim stranicama. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na našim internetskim stranicama, korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s najnovijim pravilima.

Kontakt

Ukoliko ne razumijete bilo koji dio Općih uvjeta korištenja, slobodno nas možete kontaktirati na e-mail info@turizaminfo.hr

Ovi su uvjeti korištenja na snazi od 31.08.2016.