Bez stresa u kuhinji: Bakalar i lignje spremni za pripremu

7. svibnja 2025.  |  Opremanje

Kad krenu gužve, a gosti stalno pristižu, bitno je imati rješenja koja skraćuju pripremu i olakšavaju posao u kuhinji. Marikomerc predstavlja dva proizvoda – bakalar, namočen i očišćen te punjene atlantske lignje, koji će kuhinjama donijeti dodatnu uštedu vremena i jednostavniju pripremu jela.

S namočenim bakalarom nema više dugotrajnog natapanja, niti neugodnih mirisa – jelo može biti na tanjuru već za sat vremena. Većim dijelom je otkošten, dolazi u HoReCa pakiranju od 5 kilograma ili kao pojedinačni fileti od 800 grama, a s obzirom da je zamrznut dostupan je tijekom cijele godine.

Punjene lignje dolaze očišćene i punjene vlastitim krakovima, krušnim mrvicama i začinima, s jednakim omjerom punjenja u svakoj porciji zbog čega je ugostiteljima lakše pratiti normative jela. Zahvaljujući smrznutom pakiranju od pet kilograma, lako ih je skladištiti i koristiti prema potrebi.

Više saznajte na marikomerc.hr.

Praktični recepti za ugostitelje
Marikomerc riblji specijaliteti pojednostavit će rad u kuhinji, a donosimo i dva recepta kako ih najbolje iskoristiti.

Punjene lignje u pećnici
Na maslinovom ulju pirjati povrće, dodati lignje, rajčicu, vino i temeljac. Kratko prokuhati, poklopiti i peći 30 minuta na 200°C. Otkriti i peći još 15-20 minuta. Poslužiti s umakom, preliti maslinovim uljem i posuti peršinom.

Krem juha od bakalara
Bakalar kuhati 45 minuta, izmrviti i sačuvati vodu. Na maslinovom ulju pirjati luk, dodati bakalar, lovorov list i krumpir. Nakon 15 minuta dodati češnjak, podliti konjakom i vinom te dodati celer. Pirjati, dodati riblji temeljac i kuhati sat vremena. Pri kraju umiješati maslac i vrhnje, začiniti i smiksati.