Listopad – mjesec plave ribe u Crikvenici
7. rujna 2022. | Događaji
„Mjesec plave ribe“ je zanimljiv projekt koji je utemeljila Turistička zajednica Grada Crikvenice nadahnuta bogatom ribarskom tradicijom ovog kraja i koji je dio projekta „Cesta plave ribe“ a održava se od 9. do 30. rujna.
Otvaranje i prezentacijeprojekta će biti u petak 9. rujna uz cooking show a kojem sudjeluju chef Dino Galvagno i chefica Katy Evans.Atrakcija će biti i ribarski brod koji će u crikveničku luku dovesti svježe ulovljenu jadransku tunu od koje će kuhari hotelske tvrtke „Jadran“ d.d. spremati tri različita menija. Održava se i sajam lokalnih vina pod nazivom „Kvarner Wines“ gdje će sommelierke Ines Matić Matešković, Lucija Matijević, Marinela Mrkonja, Martina Škarica i Monika Neral pripremljena jela od tune uparivati s lokalnim vinima.

Tijekom mjeseca posvećenog vladarici tradicionalne gastronomije crikveničkog kraja restorani i konobe pripremili su menije čiji je glavni sastojak naša „plavuša“. Odabrani ugostiteljski objekti su: u Crikvenici restoran „Burin“, konobe „Karoca“ i „Trabakul“, restorani hotela „Crikvenica“, „Esplanade“ i „Stypia“, u Jadranovu konoba „Feral“, a u Selcu restoran „Kantunić“ te konobe „Ulika“ i „Riva“. Sljubljivanje plave ribe i vina Kvarnera u ponudi je u restoranu hotela „Esplanade“ i restoranu „Burin“ u Crikvenici.
Više o programu a stranicama TZ Crikvenice.