Projekti produljenja sezone: Experience Crikvenica
23. travnja 2025. | Događaji
Proljetno izdanje projekta koji spaja outdoor aktivnosti, wellness programe i gastronomiju pokazuje kako strukturirani pristup može uspješno proširiti turističku sezonu.
Crikvenica nastavlja s razvojem projekta Experience Crikvenica, čije se proljetno izdanje ove godine održava od 26. travnja do 11. svibnja. Riječ je o manifestaciji koja se odvija dvaput godišnje – u predsezoni tijekom proljeća i posezoni tijekom jeseni, uspješno produljujući turističku sezonu kroz pažljivo osmišljenu kombinaciju zdravstvenog turizma, rekreacije i gastronomije.
Ovogodišnje proljetno izdanje projekta organizirano je kroz tri tematska vikenda: nordijsko hodanje šetnicom uz Dubračinu (26. travnja), Dječji vikend s napuhancima na glavnom gradskom trgu (3.-4. svibnja) te Proljetna biciklijada Rivijerom Crikvenica (10. svibnja).
Zdravstveni turizam uključen je kroz programe renomiranih ustanova poput Termi Selce i Thalassotherapije Crikvenica. Wellness programi dostupni su u hotelima Esplanade, Miramare, Katarina i Marina, nudeći različite tretmane i usluge po posebnim cijenama tijekom trajanja manifestacije. Gastronomski segment projekta realiziran je kroz suradnju s restoranima Dida, LeMoon (Hotel Esplanade), restoranima hotela Miramare, Crikvenica, Marina te konobom Karoca, koji tijekom trajanja manifestacije nude zdrave menije po promotivnim cijenama.
“Povezivanje različitih segmenata turističke ponude u jedinstven proizvod pokazalo se kao uspješna strategija za privlačenje gostiju izvan glavne sezone,” ističe direktorica Turističke zajednice Crikvenica, Marijana Biondić.
Projekt Experience Crikvenica nastao je 2020. godine kao “Jesen na Rivijeri Crikvenica”, a već 2021. godine proširen je i na proljetnu verziju. Statistike pokazuju da je projekt rezultirao povećanjem broja dolazaka za pet posto i noćenja za osam posto u odnosu na razdoblje prije njegova pokretanja, potvrđujući da je ulaganje u pred- i posezonu isplativ smjer razvoja za destinacije koje imaju potencijal za cjelogodišnji turizam.