fbpx
Turizam info

Zima (2019)

U zimskom izdanju prenosimo vam zanimljiva iskustva jednog europskog conciergea, najave sajmova i manifestacija, savjete kako online brinuti o nekadašnjim i budućim gostima te donosimo zimske varijante klasičnih koktela koje možete poslužiti u svojim objektima.

Najave manifestacija, konferencija i događanja – sve ono gdje biste trebali biti u periodu do ožujka sljedeće godine. Najvažniji sajmovi za opremanje i uređenje hotelskih i turističkih objekata pred sezonu, konferencije za hotelsku industriju te najava najvažnije konferencije o digitalnom marketingu u turizmu

Briga o gostima i digitalno oglašavanje – naši suradnici Damirka Pongračić i Saša Petković u svojim kolumnama obrađuju dvije teme o kojima bi trebalo razmišljati u zimskoj pauzi. U prvom redu je to briga o gostima – kako im se obraćati, skupljati podatke, kada i što slati, što je up-sale i kako ga možete kvalitetno ostvariti. Saša se bavi onime što muči mnoge u turizmu, a to je zašto ne funkcionira oglašavanje na društvenim mrežama ili drugim digitalnim kanalima i daje pojašnjenje što treba popraviti kako rezultati ne bi izostali.

Boje 2020 – svaka godina ima i svoje boje koje se koriste pri unutrašnjem uređenju. Ako obnavljate, gradite ili ćete samo osvježiti svoje objekte, donosimo kompletan pregled “in” boja za 2020., a pronaći ćete i poneki dobar primjer uređenja.

The Twist – ovaj zanimljivi muzej moderne umjetnosti nalazi se u malom norveškom gradu koji broji nešto više od 4 tisuće stanovnika. Danas je jedna od “it” destinacija kada govorimo o kulturnom turizmu. Tu destinaciju zapravo kontinuirano stvara i razvija upravo projekt muzeja koji dovodi ljubitelje umjetnosti iz cijelog svijeta.

Šampanjci 2019 – znate li što su gosti diljem Europe i svijeta najviše pili i naručivali od šampanjaca? Donosimo najpopularnije i naprodavanije boce, popis najprodavanijih brendova i sve o šampanjcu kojeg je promijenila jedna žena.

Vera pizza napoletana – male tajne i povijest koja se krije iza najoriginalnije vrste pizze koja je nastala u gradu pod Vezuvom. Što znači ’A ogge, ’a otto, koje vrste brašna se koriste, kakva mora biti korica, što čini dobru pizzu i još puno toga u tekstu Elene Vidović.

Izlozi opreme – ovaj put donosimo sustave za čuvanje vina, opremu za pizzerije i 5 parno konvekcijskih pećnica.

Što žele kineski gosti – ova turistička velesila kontinuirano sve više dolazi u Hrvatsku, no ima i neke sasvim posebne zahtjeve i očekivanja. Pogledajte nekoliko malih savjeta kako biste bili spremni za kineske goste.

Zimski kokteli – zima ne znači da je gotova sezona koktela, već možete samo one postojeće koje ste u svojim objejktima nudili ljeti malo prilagoditi za zimsku varijantu.

… i još puno toga na ukupno 132 stranice novog broja časopisa Turizam info!

POKRENI PRETPLATU


Časopis možete pronaći i na svim prodajnim mjestima