Danas u Rovinju počinje Weekend Food Festival
14. travnja 2022. | Opremanje
U Rovinju se od 5. do 8. svibnja održava Weekend Food Festival, na kojem će svoja znanja kroz brojne panele i masterclasseve podijeliti priznati svjetski chefovi i gastro stručnjaci, što je velika prilika za nova znanja i osobni razvoj
Na velika se vrata vraća i ovaj edukativno-hedonistički događaj, koji će se održati u Staroj tvornici duhana u Rovinju. Okupit će se najbolji od najboljih, oni najznačajniji sa svjetske i regionalne kulinarske i eno-gastro scene, što ovaj događaj zasigurno čini najznačajnijim i najekskluzivnijim na ovim prostorima, pa i šire.
Svi oni podijelit će svoja znanja, iskustva, strast i entuzijazam s kolegama profesionalcima, ugostiteljima, vinarima, enolozima, maslinarima, eno-gastro stručnjacima, foodijima i svim gastrofilima željnih novih otkrića i saznanja. Brojni paneli, masterclassevi te popratni događaji prilika su, osim za osobni i profesionalni razvoj, i za razmjenu ideja i otvaranje nekih novih vidika i poslovnih prilika. Gala večere, izvrsna vina, hrana i glazba spoj su koji garantira da će Weekend Food Festival biti mjesto dobrih, pozitivnih i nadahnjujućih doživljaja i vibracija.
U Rovinj stižu neka od najimpresivnijih svjetskih imena i zvijezda kao što su: chef Rasmus Munk iz danskog Alchemista, restorana koji ima dvije Michelinove zvjezdice i koji je među najboljim restoranima na svijetu, a OAD ga je proglasio najboljim restoranom u Europi 2021. godine, a tu je i najbolja chefica svijeta 2017. godine Ana Roš čiji restoran Hiša Franko iz Kobarida u Sloveniji također ponosno nosi dvije Michelinove zvjezdice. Na festival dolaze i vrhunski slastičari te etablirani svjetski hotelski i restoranski manageri.
Jedinstvena je to prilika za sve ljubitelje gastronomije da na jednom mjestu kušaju najbolje svjetske kuhinje kao i hrvatske proizvode i vina. Ulaznice možete ih kupiti na weekendfoodfestival.com. Novosti o ovom najvećem gastronomskom događaju pratite i na Instagramu festivala.