Novi korak u Valamarovoj F&B strategiji: JAZ by Ana Roš stiže u Istru

23. travnja 2025.  |  Novosti

Valamar Riviera krajem ove godine otvara novi restoran na porečkoj rivi – JAZ by Ana Roš, u suradnji sa slovenskom cheficom čiji je restoran Hiša Franko u Kobaridu nagrađen s maksimalne tri Michelinove zvjezdice. Ovim potezom hrvatska turistička kompanija nastavlja svoje ulaganje u segment hrane i pića i pozicioniranje prema fine diningu.

JAZ predstavlja koncept “young dining” restorana koji briše granice klasičnog fine dininga i stvara prostor gdje se vrhunska hrana služi u opuštenoj atmosferi. Model poslovanja pokriva različite dnevne potrebe gostiju, od doručka do večere, s naglašenim elementom dijeljenja jela.

Nakon uspješnog prvog restorana otvorenog 2023. godine u Ljubljani, Poreč postaje druga lokacija ovog gastro koncepta. U kreiranju jelovnika koristit će se namirnice lokalnih istarskih proizvođača. “Istra je oduvijek bila dio moje kuhinje i dio mene,” napominje Ana Roš, objašnjavajući kako će u Poreču razvijati hiperlokalni, sezonski kulinarski pristup koji spaja slovensku i hrvatsku tradiciju.

Povezivanje s renomiranim chefovima postalo je učinkovita strategija za povećanje vidljivosti i privlačenje specifičnog tržišnog segmenta gostiju. “Segment hrane i pića izuzetno nam je važan jer ne stavljamo fokus samo na goste, već i na podršku domaćim proizvođačima hrane te lokalno zapošljavanje,” naglašava Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamar Rivieri.

Otvorenjem restorana JAZ by Ana Roš Valamar nastavlja razvijati koncept suradnje s vrhunskim svjetskim chefovima, nakon uspješnog iskustva s restoranom Miramare by Fratelli Cerea na otoku Sveti Nikola koji je otvoren protekle godine.