Weekend Food Festival otvara vruće teme
10. travnja 2024. | Novosti
Festivalski program uključuje panele „Dvadeset godina na vrhu“ i „Mogu li fine dining restorani biti profitabilni“ te će odgovoriti na pitanje kako opstati, ali u potpuno drukčijim okolnostima, dok će o sve većem problemu kvalitetne usluge biti riječi na panelu „Njegovo veličanstvo konobar“. Ovogodišnji program Weekend Food Festivala će istražiti i koliko dobro i kvalitetno zaista jedemo te zašto ignoriramo važnost dobrih tradicionalnih restorana, ali i „Zašto Slovenci to rade bolje?“.
Među najavljenim govornicima ističe se Alejandro Serrano, najmlađi chef i vlasnik istoimenog španjolskog restorana kojem je u svojoj 24. godini donio Michelinovu zvjezdicu i kojega je Forbes smjestio na prestižnu ljestvicu „30 ispod 30“.
U rovinjsku staru Tvornicu duhana stiže i Maria Paola Gabusi, jedna od najvećih talijanskih stručnjakinja za maslinovo ulje i predsjednica Udruge O’Live & Italy Cultural Association, kao i neki od najistaknutijih slovenskih chefova, među kojima su Janez Bratovž i Jure Tomič.
Treći Weekend Food Festival neće propustiti ni uvijek intrigantni Ribarev sin David Skoko, popularni chef Mate Janković, kao niti Hrvoje Zirojević te jedna od najzanimljivijih hrvatskih chefica Marina Gaši i niz drugih atraktivnih gastro imena.
Promocija lokalnih specijaliteta
Uz brojne chefove i stručnjake iz područja hrane, pića, ugostiteljstva, retaila i hotelijerstva, Weekend Food Festival obilježit će i još bolja gastronomska ponuda. Najveća novost je Weekend Food Market s jedinstvenom ponudom i posebnim naglaskom na promociju lokalnih specijaliteta i autohtonih jela. Upravo će taj dio festivala biti otvoren za posjetitelje koji žele uživati u gastronomskoj ponudi, dok će festivalske kotizacije trebati svi oni koji će slušati predavanja i sudjelovati na radionicama.
Više informacija o festivalu dostupno je putem linka.